Els Dorssers

Zorgcollectieven Limburg

Dorpsdagvoorziening Bie Gerda geopend

meers

Op 24 april jl. heeft er de officiële opening van de Dorpsdagvoorziening Bie Gerda in Meers plaatsgevonden. Vrijwilligers hebben in relatief korte tijd de leegstaande bakkerij in Meers weten om te bouwen tot een eigentijds ontmoetingscentrum. Het nieuwe ontmoetingscentrum ligt naast de basisschool in Meers en biedt vrije inloop voor de inwoners van Meers en omgeving die op zoek zijn naar gezelligheid en leuke activiteiten.

Coördinator
De dorpsdagvoorziening is elke dag geopend en bewoners kunnen er voor diverse (hulp)vragen terecht. Er bestaat tevens de mogelijkheid om in groepsverband de dagvoorziening te bezoeken. Voor wie geen interesse heeft in groepsactiviteiten is er een aparte ruimte ingericht waar de krant kan worden gelezen of gebruik kan worden gemaakt van een ruilbibliotheek. Er is een coördinator aangesteld die de vrijwilligers in Meers aanstuurt. Naast de coördinator zijn er in de dorpsdagvoorziening een ergotherapeut, fysiotherapeut, logopodist, steunpunt mantelzorg, medewerkers van de welzijnsorganisatie Partners in Welzijn en een consulent langer zelfstandig wonen aanwezig. Verdere voorzieningen zoals een prikdienst volgen. Ook een uitleen-, reparatie- en herstelservice staat nog op het wensenlijstje van de initiatiefnemers. Noaberzorg: elkaar een handje helpen is daarbij het uitgangspunt.

Wensauto

Vanuit de dagvoorziening wordt ook de coördinatie van de wensauto geregeld. Bewoners uit Meers kunnen voor ritten in hun omgeving en naar het Orbis medisch centrum een beroep doen op de wensauto tegen een kleine vergoeding.

Voor meer info: http://www.dorpsdagvoorzieningmeers.nl/nl/welkom-op-onze-website/

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op mei 21, 2015 door .
%d bloggers liken dit: